Pizza’s van platbrood en aardappeltjes

Normaal
45 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Eens wat anders met aardappel eten? Snijd aardappel in flinterdunne stukjes en leg ze op een Libanees platbrood. Je krijgt dan een heerlijke aardappelpizza!

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Meng de knoflook en de rozemarijn door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de platbroden met dit mengsel en leg ze op de bakplaat.
3
Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel dit over de platbroden.
4
Snijd met behulp van een mandoline (of een heel scherp mes of kaasschaaf) hele dunne plakjes van de aardappeltjes, zo ongeveer tussen de 1 en 2 millimeter dik. Leg de plakjes aardappels dakpansgewijs op de platbroden in een cirkelvormig patroon.
5
Sprenkel wat olijfolie over de aardappelpizza’s en verdeel de cheddar erover. Schuif de pizza’s in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Houd het goed in de gaten.
6
Garneer de aardappelpizza’s met de fijngehakte bieslook.

Eet Smakelijk!