Mosterdkip uit de oven met aardappels, wortel en sinaasappel

Normaal
50 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Is het geen plaatje? Een feestelijk gerecht met kleine culinaire aardappeltjes.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Leg de kippenbouten in de schaal en smeer ze goed in met de marinade.
3
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd de aardappelen doormidden en halveer de bospenen in de lengte. Snijd de ui en de sinaasappel in kwarten. Hussel de aardappels, bospenen, sinaasappel, ui en teentjes knoflook om met een scheutje olijfolie en verdeel ze over de bakplaat. Laat in het midden wat ruimte vrij voor de kippenbouten.
4
Leg de kippenbouten in het midden van de bakplaat en bestrijk deze met de in de schaal achtergebleven marinade.
5
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip, aardappelen en groente in zo’n 40 minuten gaar en bruin. Controleer of de kip goed gaar is.

Eet Smakelijk!