Deze kruidige aardappeltjes met Parmezaanse kaas uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd. Ze zijn makkelijk te maken en erg lekker met de knoflookmayonaise.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Snijd de aardappeltjes overdwars door en hussel ze op de bakplaat om met de gesmolten roomboter.
3
Strooi de kruiden, geraspte kaas en wat versgemalen peper over de aardappeltjes en hussel nogmaals goed om. Zorg dat alle aardappeltjes bedekt zijn met een laagje geraspte kaas. Verspreid ze over de bakplaat en leg de teentjes knoflook ertussen (ongepeld).
4
Bak de aardappeltjes en de knoflook in het midden van de oven in zo’n 40 minuten goudbruin en knapperig.
5
Duw de gepofte knoflook uit de velletjes en prak dit fijn met een vork. Meng de geprakte knoflook door de mayonaise en serveer dit bij de aardappeltjes.