Hasselback aardappels met Gruyère-dragonsaus

Normaal
65 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Perfect bijgerecht: Hasselback aardappeltjes uit de oven.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Pak twee pollepels (of Chinese eetstokjes) en leg deze naast elkaar. Leg hier een aardappel in de lengte tussen. Snijd nu met een mes de aardappel in hele dunne plakjes. De houten stokjes zullen ervoor zorgen dat je de aardappel nét niet helemaal doorsnijdt. Doe dit met alle aardappelen.
3
Leg de hasselback aardappelen op de bakplaat en besprenkel ze met olie. Strooi er wat zout over en bak de aardappels 50 à 60 minuten goudbruin, gaar en knapperig.
4
Maak intussen de saus. Smelt de boter in een steelpannetje en doe hier de bloem bij. Laat dit op laag vuur eventjes bakken, terwijl je blijft roeren met een garde. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe, terwijl je goed blijft roeren. Voeg pas een nieuw scheutje melk toe als je de saus glad hebt geroerd. Laat de saus eventjes pruttelen terwijl je af en toe roert.
5
Voeg de nootmuskaat en Gruyère toe aan de saus en roer totdat alle kaas gesmolten is. Voeg dan de dragon toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout.
6
Serveren: schep op ieder bord wat saus en leg hier de hasselback aardappelen bovenop.

Eet Smakelijk!