Een snel gerecht uit de Griekse keuken.
1
Snijd het stuk komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes met een theelepel. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes (grof raspen mag ook). Meng de komkommer door de Griekse yoghurt, pers het teentje knoflook erboven uit roer goed door. Breng op smaak met wat peper en zout.
2
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze ongeveer 4 minuten in ruim water met zout.
3
Voeg dan de sperziebonen toe aan de pan met aardappels, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels en sperziebonen samen nog 8 minuten. Giet af en laat uitstomen in de pan.
4
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes in ongeveer 7 minuten gaar.
5
Giet het citroensap en een scheutje olijfolie bij de aardappels en sperziebonen in de pan. Doe er de fijngehakte peterselie en olijven bij en verbrokkel de feta erover. Hussel alles door elkaar en verdeel over twee borden.
6
Leg de gebakken kabeljauw bovenop de aardappels en sperziebonen en maal er wat peper over. Geef de tzatziki erbij en garneer eventueel met partjes citroen.