Gevulde aardappels met gehakt, chorizo en avocadosalade

Normaal
75 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Een heerlijk ovenrecept, gebaseerd op de Mexicaanse keuken.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Was de aardappelen goed en droog ze af. Prik ze een paar keer in met een vork en wrijf ze in met olie. Leg de aardappelen in een ovenschaal en schuif deze in het midden van de oven. Laat de aardappels ongeveer 1 uur poffen totdat je ze makkelijk kunt inprikken met de punt van een mes.
3
Verhit een koekenpan zonder olie en bak hier in de chorizoblokjes uit. Zodra het vet is vrijgekomen voeg je de gesnipperde ui toe. Bak even mee en voeg dan ook het gehakt toe. Bak alles op hoog vuur en roer goed. Zet het vuur uit zodra het gehakt goed bruin en gaar is.
4
Maak de avocadosalade. Snijd hiervoor de avocado en cherrytomaatjes in blokjes en meng ze met de mais, koriander, de witte ringetjes van de bosui (bewaar de groene) en het sap van de halve limoen. Breng op smaak met zout en peper.
5
Haal de ovenschaal uit de oven en snijd de aardappelen in de lengte in, maar niet door. Druk de aardappelhelften een beetje uit elkaar en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi ze met de geraspte kaas en schuif de schaal weer terug in de oven. Bak de aardappelen nog ongeveer 10 minuten totdat de kaas gesmolten is.
6
Serveer de gevulde aardappels met een lepel zure room en de groene bosuiringetjes. Geef de salade erbij.

Eet Smakelijk!