Gepofte aardappels met kikkererwtencurry en kokoslimoenyoghurt

Normaal
60 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Poffen is een lekkere en gezonde manier om aardappelen te bereiden.

Bereiding

1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Maak de aardappelen schoon maar schil ze niet. Prik de aardappelen in met een vork en besmeer ze met wat olijfolie. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze 1 uur in het midden van de oven. Ze zijn gaar als je er met de punt van een mes makkelijk in kunt prikken.
3
Maak intussen de kikkererwtencurry door de tika masala pasta kort aan te bakken in een koekenpan met een klein beetje olie. Zodra de geur goed begint vrij te komen doe je de kokosmelk en de kikkererwten erbij. Laat al roerend pruttelen totdat de curry helemaal is ingedikt.
4
Pak de aardappels voorzichtig uit en leg ze op een bord. Snijd ze in (niet door) en duw de aardappelhelften een beetje uit elkaar. Vul de aardappels met de kikkererwtencurry.
5
Roer de limoenrasp door de kokosyoghurt en lepel dit over de gepofte aardappels. Schep er de mangochutney over en serveer met takjes koriander.

Eet Smakelijk!