Een bakplaatgerecht uit de oven met kip en gamba’s op zijn Amerikaans.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Meng de cayunkruiden met een eetlepel olie en een flinke snuf zout en wrijf de kippendijen hiermee in. Braad de kippendijen aan in een koekenpan totdat beide zijden goudbruin zien.
3
Leg de aardappels, paprika, mais en ui op de bakplaat en hussel om met een eetlepel olie. Leg de kip ertussen met de velkant omhoog en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak alles nu 35 minuten en check aan het einde van de baktijd of de kip gaar is.
4
Ontdooi de gamba’s onder koud, stromend water en dep ze droog. Leg ze tussen de groenten en kip op de bakplaat en schuif alles samen nog 10 minuten in de oven.
5
Meng de gehakte peterselie met de mayonaise en serveer dit erbij.