Aardappels met biefstuk en chimichurri

Normaal
20 min
2 personen

Benodigdheden (2 personen)

Zin in aardappelen-groenten-vlees, maar dan net even anders? Probeer dan deze heerlijke combi van aardappelen met biefstuk en chimichurrisaus.

Bereiding

1
Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.
2
Meng intussen de ingrediënten voor de chimichurri door elkaar en breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper.
3
Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Strooi er wat zout op.
4
Verhit olie (en eventueel een klontje boter) in een grote koekenpan en schroei hierin de biefstukken op hoog vuur dicht. Zet het vuur iets lager en bak de biefstukken nog 2 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om te rusten.
5
Doe de paprikastukken in de warme koekenpan en bak ze 3-4 minuten.
6
Verdeel de aardappels over twee borden en plet ze eventueel een beetje. Leg de biefstuk en de paprika erbij en lepel wat van de chimichurri over de aardappels en biefstuk. Geef de rest van de saus er los bij.

Eet Smakelijk!