Dé smaakcombinatie van het voorjaar! Probeer bijvoorbeeld eens deze klassieke aspergeschotel met hardgekookte ei, ham en een heerlijke dragon-kaassaus.
1
Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook ze in zo’n 10-12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
2
Kook de asperges in een ruime pan zo’n 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Zet het vuur daarna uit en laat de asperges in het water liggen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Tip: prik met een vork in een asperge en haal hem uit het water. Als de asperge heel lichtjes meebuigt zijn de asperges gaar. Giet de asperges af en leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.
3
Kook de eieren 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Laat ze schrikken en pel ze.
4
Smelt voor de saus het klontje boter in een steelpannetje en voeg de slagroom toe. Warm even mee totdat het net niet gaat koken. Doe de kaas erbij en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg de dragon toe en breng de saus op smaak met versgemalen peper.
5
Verdeel de aardappels en asperges over twee borden. Leg op ieder bord twee plakjes ham en een ei. Geef de dragon-kaassaus erbij.