Lekkere aardappelpannenkoekjes met mierikswortelroom.
1
Maak eerst de salade door de bietjes en appel in blokjes te snijden. Klop een dressing van de olijfolie met het citroensap en de dragon en meng dit erdoor. Verdeel de salade over twee borden.
2
Doe de geraspte aardappelen en ui in een vergiet en knijp en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
3
Kluts in een kom de eieren en roer de bloem erdoor. Doe het aardappelmengsel erbij en maal er zout en flink wat peper over. Meng alles goed.
4
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur pannenkoekjes van het aardappelmengsel. Gebruik per pannenkoekje een flinke eetlepel van het beslag en druk het een beetje plat. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden.
5
Verdeel de pannenkoekjes over de borden. Meng de zure room en mierikswortel door elkaar en schep dit over de pannenkoekjes. Leg de plakjes zalm er bovenop.